Canelons
de Vilassar de Dalt
Ingredients
per 40 canelons
2caixes
de canelons”El Pavo”
½
kg de coll de vedella a daus
½
kg carn magre de porc “
Un
pit de pollastre amb os
Un
fetge de pollastre
Un
cervell de porc
Una
ceba
Un
cap d’all
Un
tomàquet
Una
fulla de llord
Herbes
aromàtiques
Sal
i pebre
Oli
d’oliva
100
gr de formatge Emmental ratllat
Per la beixamel
150gr
de mantega
1litre
de llet sencera
4
cullerades de farina
Una
ceba
Nou
moscada
50
gr de formatge Parmesà ratllat
Una
cullerada d’oli
Preparació
En una cassola de terra s’hi posa l’oli
i quan es cala s’hi rosteixen les carns i el pollastre junt amb el tomàquet, la
ceba, el cap d’alls, la fulla de llord i les herbes. quan ja es mig cuit s’hi
posa el fetge.
Tot el rostit inclòs ceba i tomàquet es
passa per la maquina de tallar carn i es deixa en un bol. El cervell es bull un
parell de minutes i s’adjunta amb el que hem triturat.
A la mateixa cassola de fer el rostit si
fa un sofregit de ceba i tomàquet. Un
cop es fet s’hi tira tot el triturat i es remena bé, un cop està tot ben barrejat
es tanca el foc i s’hi tira un ou cru i es remena bé.
En una olla gran plena d’aigua amb sal dues
cullerades d’oli es bulleixent els quaranta
canelons que es tira un a un. Han de coure el que diu el paquet. Un cop són
cuits es posa l’olla sota l’aixeta amb l’aigua rajant, perquè passi de calenta
a freda. Es posen a sobre d’un drap sobre el marbre, i ja els podem enrotllar
posant una cullerada de la carn a cada caneló i es posa en una safata per anar
al forn untada de mantega. Un cop plena s’hi tira la beixamel per sobre en la
que ha hi haurem posat formatge parmesà. Abans de posar-los al forn si tira el
formatge emmental.
El forn la part de baix fins que bullin
i desprès el grill fins que siguin rossos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada