dimarts, 22 de novembre del 2011

TIÓ DE NADAL


Tió de Nadal 


4ous
4 cullerades de cacau pur
1 cullerada de llevat
100gr de sucre fi
100 gr de farina
mantega per untar
un full de paper de forn de 35 per 45 cms.

Preparació

Per fer la planxa de xocolata  necessitem el paper de forn tallat a les mides esmentades. I formeu una capsa doblegant una vora de 2cms a cada costat . Fixeu les cantonades amb unes agulles de cap pel canto de fora i unteu-la amb mantega.
A part separeu els rovells de les clares, bateu les clares, anant-hi afegint de mica en mica el sucre, fins que quedin muntades a punt de neu. Afegiu-hi els rovells i aneu-los barrejant amb suavitat fins que quedi una pasta molt fina. De mica en mica aneu-hi incorporant  a la barreja la farina, el llevat i el cacau pur, tot prèviament tamisat.
Aboqueu la pasta a la capsa i  alliseu fins que quedi  d' un mateix gruix. Poseu-la al forn a coure durant 10 minuts a temperatura de 170º. Deixeu-la refredar una mica i traieu les agulles, i l' aboqueu damunt d'un drap. Traieu el paper cargolant  pel cantó llarg amb el drap. Deixeu que s'acabi de refredar dins del drap perquè agafi la forma.

2ª part

1 bric de nata per muntar de 200gr.
300 gr. Xocolata (Nestle postre).
8ametlles crues
2 cireres confitades

Preparació

Per preparar la trufa, posar la nata  al foc i quan comenci a bullir, retirar-la i afegir 100gr de xocolata ratllada. Deixar refredar completament i posar-la unes hores a la nevera i després muntar-la. Ompliu la plana de xocolata amb la trufa i enrotlleu-lo perquè quedi en forma de braç de gitano. Talleu les puntes una mica esbiaixades perquè sembli un tronc.
Foneu la xocolata i la mantega al bany maria i quan sigui ben fina pinteu el tronc (al llarg);  amb una forquilla feu les estries del tronc. Decoreu-lo amb les cireres clavades amb uns escuradents i amb les ametlles feu uns pètals de flors al voltant de les cireres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada