Tripa
i morro
Ingredients
per bullir la tripa i morro
1 kilo morro de
vedella
1 kilo de tripa de vedella
100 gr de xoriço picant
50 gr de botifarra
negre
100 gr de cansalada
viada
1 vegetal
1 ceba
1 cap d’alls
1 tomàquet
Llord, (llaurer)
farigola,
10 gres de pebre
negre
Ingredients
pel sofregit
1 llesca de pa
1 os de pernil
100gr de tacós de
pernil
1 ceba mitjana
2 tomàquets madurs
1 gra d’all
Ingredients
per la picada
1 gra d’all que hem guardat
10 ametlles torrades
La llesca de pa fregida
que hem guardat
Una mica de xoriço,la
cansalada, la botifarra, la ceba, el tomàquet i un granet d’all del cap que hem
bullit i reservat.
Preparació
La tripa i morro es tallen a trossos
mitjanets i es posen en una olla gran amb força aigua junt amb els ingredients
abans esmentats. Ha de coure 20 minuts aproximadament. Un cop cuit es treu la
tripa i el morro,i se separen els ingredients que han d’anar a la picada.
En una cassola de terra s’hi posa oli
d’oliva i s’hi enrosseix el gra d’all pelat i es reserva tot seguit es fregeix
la llesca de pa, es reserva. En l’oli s’hi passa un parell de voltes el pernil
i l’os i també es reserva. Quan ja tenim tot això fet, Fem el sofregit . La
ceba ratllada la tirarem a la cassola i quan sigui ben rossa s’hi tira el
tomàquet ratllat i es va fent fins que
el sofregit sigui brillant. Llavors ja
es pot posar la tripa i morro remenant fins que quedi ben barrejat i afegir una mica
del suc de bullir.
En un pot de “ minipimer” hi posarem
tots els ingredients per la picada ,una mica de pebre vermell i suc de coure la
tripa i morro. Tot ben triturat es tira a la cassola. Cinc minutets fen el xup,
xup. I bon profit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada