dissabte, 14 de setembre del 2013

COCA DE LLARDONS D'OLOT





COCA DE LLARDONS D'OLOT
Ingredients: (6-8 persones)



400 g de farina de força
100 g de llet sencera
100 g d'aigua
175 g de llardons
150 g de llard de porc
100 g de sucre
20 g de llevat fresc de flequer
5 g de sal
1 cullerada petita de matafaluga en gra
50 g de pinyons


Preparació:

En un bol gran, s'hi barreja l'aigua i la llet tèbies.
S'hi afegeix el sucre, la farina i el llevat. Es barreja fins aconseguir unir tots els ingredients.
Tot seguit, es transfereix la massa al damunt d'una superfície llisa i s'amassa fins aconseguir una massa homogènia que no s'enganxi a les mans).
A continuació, s'hi afegeix la sal i el llard, i es continua amassant fins que la massa absorbeixi tot el llard.
Finalment, s'hi afegeixen els llardons i la matafaluga. I s'amassa per a què quedi ben homogènia.
En aquest punt, es forma una bola i es tapa amb un drap de cuina. Es deixa reposar durant uns 30 minuts.
A continuació, s'estén la massa al damunt d'un tros de paper de forn enfarinat, i se li dóna forma de coca d'un gruix de 1-1.5 cm.
Es tapa amb un drap i es deixa llevar tota la nit. (Lleva molt poc, però aquest temps li dóna esponjositat a la massa).
L'endemà, s'escalfa el forn a 180ºC
S'empolsima la coca amb sucre i pinyons, i s'enforna durant uns 20-25 minuts fins que sigui rossa.
Es deixa refredar i ja està llesta.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada