diumenge, 26 d’abril del 2015

ROSES DE SANT JORDI







INGREDIENTS: (8 racions)

1 làmina de pasta de full
2 pomes
Melmelada d'albercocs
Canyella en pols
Sucre glass
Una llimona

En un bol per anar al microones poseu-hi un litre d'aigua i el suc d'una llimona. 
Renteu i talleu les pomes per la meitat. Traieu-ne el cor, i talleu-les a làmines ben finetes. Poseu les làmines a l'aigua amb llimona i fiqueu-ho al microones durant uns tres minuts. Aquest temps pot variar en funció de cada microones, així que millor fer-ho a ull. La poma us haurà de quedar flexible però no cuita, que més o menys es pugui doblegar sense que es trenqui. 
Un cop la tingueu feta, poseu-la en un colador per a que elimini les restes d'aigua. Mentrestant...
Enceneu el forn a 220º.
Poseu la làmina de pasta de full (millor rectangular) sobre el marbre enfarinat. Amb un corró esteneu-la una mica més, i dividiu-la en vuit parts iguals tallant-les amb un ganivet de dalt a baix.
Repartiu una mica de la melmelada sobre cada una de les parts amb una cullereta i empolsimeu amb canyella en pols.Poseu a sobre de cada tall de pasta de full la poma, que sobresurti un xiquet de la pasta .


També us quedaran boniques si feu que els talls muntin uns sobre els altres un parell de centímetres. 
Un cop hi hàgiu posat la poma, aneu-les cargolant com si fóssin un caneló, i poseu-les en una safata de forn dintre dels motlles de silicona per a fer magdalenes, així no se us deformaran al coure's.
Ja les podeu enfornar a 180º durant mitja hora aproximadament. El temps variarà en cada forn, sols cal que tingueu en compte que la pasta s'ha de coure bé i que la poma no s'ha de cremar. Quan les traieu, deixeu-les refredar una mica abans de treure-les del motlle, així us serà més fàcil.
Doncs ja les teniu enllestides. Les podeu empolvorava amb una mica de sucre glass si voleu.
I bon Sant Jordi per a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada